22.6.2014 23.00

Esittelyssä Kurikan Helluntaiseurakunta

Jos et vielä tiennyt!  Kurikan Helluntaiseurakunnan kaikki toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Siellä saamme tutustua rakastavaan Taivaan Isään ja hoitaa Jumalasuhdetta rukoilemalla yhdessä, tai yksikseen osallistuen muiden rukouksiin eli ollen "hengessä mukana". Kuunnellen jostakin aihepiiristä raamattutunnin saaden samalla vastauksia siihen kuka Jeesus on, mitä hän voi ja haluaa meille antaa? sekä toisten kokemuksia ja todistuksia elämän varrelta. Kaikkiin tilaisuuksiin ovat kaikki tervetulleita omanlaisella persoonallaan ja mielialalla, tuntuu miltä tuntuu eli tule sellaisena kuin olet. Jaetaan yhdessä ilot, surut ja huolet. Pukeutumistyyli on vapaa.

Tämän vuoden tapahtumien teemana on ELÄMÄ VOITTAA  ja mm. työväentalon pihassa järjestetään kesäjuhlat teltassa. 

Näkynä eli visiona toiminnassa on LÄHELLÄ JUMALAA, LÄHELLÄ IHMISTÄ. Tilaisuuksia järjestetään mahdollisuuksien mukaan eri paikoissa, niin että mahdollisimman moni halukas pääsee osallistumaan. Internetistä löytyy kotisivu http://www.kurikka.helluntaiseurakunta.fi/, josta voi lukea seurakunnan historiasta. Seurata tapahtumia ja tiedotteita, sekä lukea mm. uskoontulo todistuksia. Myös ykköset ja Kurikka lehdessä ilmoitellaan tilaisuuksista. Seurakuntalehtisessä ilmoitetaan kuukauden tuleva ohjelmisto sekä suunniteltu toiminta. Lehtisen voi ottaa mukaan seurakunnan infopöydältä ja viedä kaverille myös. Edellä mainituista löytyy myös yhteystiedot sekä ajankohta, milloin pastori, Markus Keväänranta on tavattavissa, jos haluaa keskustella mieltä askarruttavista asioista.

Seurakunnan pastori osallistuu mahdollisuuksien mukaan myös muihin erilaisiin toimintoihin, kuten vanhimmiston kokouksiin, jossa on mukana myös seurakunnan evankelista sekä vuorollaan eri työmuotojen vastuunkantajia. Vanhimmiston tehtävänä on johtaa seurakunnan hengellistä työtä ja pitää huolta seurakunnasta ja sen jäsenistä. Vanhimmistoveljet toimivat tiiminä  luottaen Jumalan apuun ja rukoillen Pyhän Hengen ohjausta haluten tukea ja rohkaista toisiaan. Päätöksien tekoa ohjaa Raamattu.

Kerran kuukaudessa vietetään ehtoollisjuhlaa eli muistoateriaa, silloin tilaisuudesta on vanhimmisto päävastuussa. He myös vievät ehtoollisen kotiin niille seurakuntalaisille, jotka estyvät pääsemästä seurakuntaan. Lauluvierailuja tehdään mahdollisuuksien mukaan mm. hoitokoteihin. Tasavuotis-syntymäpäiviä muistetaan koteihin tai vietetään seurakunnassa. Kuukausittain järjestetty lounas sunnuntaina on suosittu ja ennen ruokailua pidetään lyhyt tilaisuus niille,  jotka haluavat nauttia myös hengellisistä antimista ja musiikista.

Diakoneiksi valitut henkilöt käyvät kotikäynneillä juttelemassa. Naiset  osallistuvat kaikenlaiseen toimintaan seurakunnassa ja säännöllisesti heillä on myös vastuuviikko kokouksen pitovuorossa. Pyhäkoulua pidetään sunnuntaisin kokouksien ajan ja muulloin saattaa olla lasten kanssa "kaveri" että vanhemmat saavat vapaata kokouksen ajaksi. Alakoulu ikäisille lapsille on tarjolla myös toiminnallinen varkkikerho, joka sisältää mm. pelejä, liikuntaa, askartelua ja leipomista, sekä ulkoilua sään salliessa vaikkapa retkeilyn merkeissä. Kaksi kertaa vuodessa järjestetään 6-14 vuotiaille Lapsille suunnattu Kids' action tapahtuma, jolloin suunnitellaan sisätiloihin vaihtelevasti erilaisia puuha- ja toimintapisteitä sekä esityksiä. Osallistuminen on ilmaista nyyttikestiperiaatteella ja se oli Paulaharjun koululla  jo 13.kerran.

Perjantaisin nuorisokahvila Relax Laurintiellä on kaikille nuorille ja nuorenmielisille avoin ajanviettopaikka kahvittelun merkeissä. Seurakunnan viikko-ohjelmassa Elämä Voittaa -illat sisältävät paljon musiikkia ja todistuksia. Hengellinen musiikki sekä laulut ovat luontainen osa tilaisuuksia, niistä löytyy usein "punainen lanka" tukemaan ja vahvistamaan elämän eri tilanteissa, kuuntelemisen nautinnon lisäksi. Niistä löytyy laaja valikoima erilaisina kokoonpanoina ja ryhminä. Rauhallisia lauluja hengellisestä laulukirjasta ja ylistyslaulusta nopeampaan tempoon, sekä siltä väliltä. Seurakuntaamme on myös siunattu taidokkaalla kuorolla joka on paikalla mahdollisuuksien mukaan. Musiikki onkin yksi hyvä syy lähteä kuuntelemaan, sillä kaikille löytyy varmasti oma mielilaji kuunnella ja nauttia tai laulaa mukana. Useasti seurakuntaan pyydetään puhuja/laulaja ym. vierailijoita. Päinvastaisesti myös seurakunnastamme tehdään vierailuja muualle. Juhlapyhätilaisuudessa saattaa joskus esiintyä lapset tai näytellään näytelmä. Tiistain rukouskokouksissa voi tuoda esille rukousaiheita. Muissakin tilaisuuksissa on, ja annetaan mahdollisuus tulla alttarille eli esille, rukoiltavaksi tai siunattavaksi, tai juttelemaan. Ellei pääse paikanpäälle tai asia on arkaluontoinen, niitä voi lähettää s-postia, lapulla postitse tai vaikkapa jonkun muun mukana.

Seurakunnasta on löytynyt myös innokkaita Alfakurssin ja Raamattukoulun vetäjiä, jotka tutustuttavat raamatun sisältöön mm. pelastukseen, uskon perusasioihin, uskossa vahvistumiseen ja sisäiseen eheytymiseen sekä miten pyhähenki toimii. Sunnuntaisin on sanan äärellä tilaisuus, jolloin kerätään vapaaehtoinen uhri eli rahalahja seurakunnan kuluihin ja lähetystyön kannatukseen, sekä vaihtelevasti muissakin tilaisuuksissa erilaisien työmuotojen tukemiseen. Seurakunnassa pidettiin hiljattain lähetyskokous, jossa saimme kuvien, videoiden ja esittelyn avulla tutustua Afrikassa kannatuksemme saavan Burkina Fason lähetystyöhön ja työntekijöihin.

Yhteensä seurakunnassa eri toiminta, työ- ja vastuumuotoja on yli 60, joten kaikille halutessaan yleensä löytyy ajan mittaan omanlaisensa alue osallistua tai auttaa. Kesä on tulollaan, joten telttakokouksia ja lastenleiri on jälleen suunnitteilla. Motivaationa eri työmuodoillemme on Jeesuksen lähetyskäsky; Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikelle kansalle. Siksipä meillä on myös moninaisia yhteistyö- ja rinnakkaistahoja  kirjallisesta toiminnalliseen, muutamia seuraavasti mainittuna. Työmuodot vaihtelevat ajan saatossa, joten kannattaa seurailla ilmoituksia ja "puskaradiota" ja vinkkinä vielä, että allaolevan linkkilistan voi leikata  talteen muistilapuksi vaikkapa tietokonepöydälle.

 • Radio Dei 89,4 
 • Hyväsanoma
 • Ristinvoitto-lehti
 • Jees lastenlehti
 • kkjmk.net
 • Raamattuopisto Iso Kirja/Keuruu, jossa järjestetään mm. koulutuksia ja esim.isosoitto sekä nyt ajankohtainen juhannuskonferenssi (kuvalliset netti-tv lähetykset sekä konferenssin nettipassin tilaukset)
 • www.uskotv.fi,  joka on arkistopohjainen, mutta myös suoria lähetyksiä eri seurakunnista ja tapahtumista.
 • tv7plus.fi
 • Fida.info
 • helmimedia.com
 • nettikirjakauppa.com
 • aikamedia.fi
 • netmission.fi
 • maanalainenlevykauppa.com
 • videosaarna.net/arkisto
 • kuvajasana.fi
 • studio24.fi
 • Patmos.fi
 • paiva.fi
 • iltalamppu.fi
 • parisuhteen palikat.fi
 • memennaaneteenpain.fi
 • kan.fi
 • sateet lähetä/seinäjoen hell.srk
 • Astu tarinaan, näkyvät myös you tubessa.
 • Uusin sivusto on helluntaiseurakunnat.fi johon kannattaa tutustua. Sieltä löytyy tietoa eri linkeistä todella kattavasti ja maailmanlaajuisesti. Voi myös lukea tai kuunnella tallenteita ohjelmista sekä ääniraamattua.

Olet sydämellisesti tervetullut tutustumaan niin seurakuntaan kuin myös nettisivuille, toivottaa Maritta ja muut seurakuntalaiset!