PEKKA: "EN PÄÄSSYT KARKUUN JUMALAN KUTSUA"

Hei olen Pekka Tiihonen.

Ilmajoen kansalaiskoulun päätyttyä vuonna 1969 aloin käymään Ilmajoen Helluntaiseurakunnan järjestämissä kotikokouksissa. Siellä oli eräs veli, joka yhtä äkkiä huuti suurella äänellä Kiitos Herralle tai ylistys Herralle. Tämä asia kiinnosti minua.

Näihin aikoihin isäni juopotteli ja toi myös usein ryyppykavereita kotiin. Eräänä iltana isä tuli kotiin ja minua ihmetytti, kun viinapullon sijaan hänellä oli raamattu kädessään. Siinä tilanteessa minulla aukeni silmät, että voiko uskoontulo muuttaa ihmisen nuin nopeasti. Isäni pääsi eroon viinakierteestä heti, kun otti Jeesuksen elämäänsä.

Isäni kanssa kävin Helluntaiseurakunnan lastenleirillä, mutta omaa uskonratkaisua en vielä silloin tehnyt.
Muutimme  perheeni kanssa Kurikkaan ja isäni pyysi minua Loikkasen Raunon luokse, koska olin useasti kysellyt isältäni häneltä hengellisistä asioista. Tein Raunon luona oman uskonratkaisun 15-vuotiaana. Noin puolen toista vuoen päästä luovuin uskosta, koska maailma houkutteli niin. Aloitin tupakanpolton ja alkoholin käytön. Tällöin en ajatellut hengellisisiä asioita yhtään. Menin naimisiin vuonna 1974 ja muutimme Tampereelle ja elämän meno jatkui normaaliin tyyliin.

Koin uudelleen Jumalan kutsun 1979 vuonna Tampereella ollessani, kun istuin ravintolassa. Pyhä Henki otti minut käsittelyyn ja Hän näytti minulle ihmisen , joka oli ryypännyt jo pitemmän aikaa ja pöhöttynyt vinasta. Pyhä Henki kysyi minulta miksi, sinä joka tiedät nämä kaikki vaarat, silti istut ravintolassa?

Tampereella oli seurakunnassa eräs mies, joka tuli käymään luonani ja tilasi minulle yllättäen ilmaiseksi Airut –lehden. Sitten hän tuli käymään toisen kerran ja kysyi, mitä lehdestä olin mieltä. Hän tuli vielä kolmannen kerran ja pyysi kokoukseen. Olin juuri lähdössä Toijalaan ja sanoin, ettemme voi lähteä kokoukseen. Hän sanoi, että menkää Toijalan Helluntaiseurakuntaan – ette te karkuun pääse!

1980 muutimme Koskenkorvan leipomoon ja Jumala kutsui minua silloin tosi voimakkaasti, mutta pyristelin vastaan ja käytin viinaa Jumalan kutsusta huolimatta. Minulle tuli avioero.

Rukoilin Jumalaa, että jos johdatat minut telttakokoukseen, niin lupaan antaa elämäni Jeesukselle. Veljeni tuli uskoon minua aikaisemmin. Ylpeys esti minua, kuitenkin antamasta elämääni Jeesukselle ja lähdin kokouksesta kesken pois.

Kävin katsomassa elokuvan ’Kuin varas yöllä’ Kurikan elokuvateatterissa ja tämän jälkeen minua alkoi pelottamaan ja seuraavana iltana annoin elämäni Jeesukselle ollessani yksin kotona.
Äitini tuli leipomoon töihin ja kysyi yllättäen, että oliko sinulla eilen vaikeuksia, kun minun piti rukoilla puolestani. Todistin äitille, että eilen tein koton aoman uskonratkaisuni. Ja silloin tunsin, että taakat otettiin tunnoltani pois.

Illalla, kun seisoin pihalla yksin. Niin näin taivaalla yllättäen tähtiä, jotka räjähtivät ja näyttivät ilotulitusraketeilta. Ajattelin , että Taivaassa nyt juhlitaan, kun palasin uudestaan uskon tielle.

Jumala johdatti minulle uuden puolison, kun olimme Lehijärven Raamattuopistolla.
Kiitos Herralle, olen säilynyt uskossa aina tähän päivään asti!

Terveisin
22.7.2014