MAURI:  "JUMALAN HENKI OTTI TAAKAT POIS"

Vuoden 1973 kesällä minulle tuli voimakas sisäinen tyhjyys. Kyselin elämän tarkoitusta. Omaisuuden haaliminen ei enää tyydyttänyt eikä tuonut elämään sisältöä. Kyselin, että tässäkö kaikki on. Minulla oli myös pelkoa ja maailmantilanne ahdisti. Minulle tuli Jumalankaipuu. Rukoilin ensimmäistä kertaa: "Jumala, jos olet olemassa, niin ilmesty mun elämään."

Rukous kuultiin, sillä myöhemmin eräänä syysyönä, kun kieriskelin vuoteellani ahdistuneena, muuttui pimeä huone yhtäkkiä aivan kirkkaaksi. Samalla sisimpäni täytti ennen kokematon rauha. Jumalan Henki otti taakat pois. Minulle tuli valtavan kevyt ja ihana olo. Sain esimakua Jumalan hyvyydestä ja samalla varmuuden Hänen olemassaolostaan.

Uudenvuodenattoona 1973 tein uskonratkaisun eräässä Helluntailaisten kotikokouksessa. Tajusin, että minun on elämässäni tehtävä valinta, sillä kyse on taivaasta tai kadotuksesta. Ihmispelko meinasi koitua esteeksi. Yöllä koin, kuinka Pyhä Henki verhosi minut. Näkymättömät kädet laskeutuivat ohimoilleni ja käänsivät pääni kumaraan. Sen jälkeen tartuttiin ranteisiin ja kädet laitettiin ristiin. Ketään ihmistä ei silloin ollut lähelläni. Seuraavaksi kuulin selvän äänen, jonka uskon kuuluneen Jeesukselle: "Tahdotko sinä nyt antaa elämäsi minulle?". Vastasin sydämessäni "Tahdon", ja Jumalan voima vei minut penkkien yli. Oli tunne, etten mennyt, vaan minua vietiin.

Nämä yliluonnolliset kokemukset vahvistavat uskoa Jumalan Sanaan. Usko Jeesukseen on kuitenkin tärkeintä. "Sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan", sanoo Raamattu.

 

19.7.2014
Mauri Latvala