Maritta: "Tiedän määränpääni olevan taivas."

Olen Maritta ja tulin uskoon 15-vuotiaana. Olin herätyksen tilassa ensimmäisen kerran jo rippikoulussa. Ristinpuukuvia katsellessani koin voimakkaasti, että Jeesus on tehnyt jotakin suurta ja ihmeellistä mun puolesta. Mielessäni tein päätöksen, että halusin uskoa ja heti koin iloa ja vapautta. Mainitsin innoissani siitä heti tilaisuuden tullen kaverilleni, joka sanoi, ettei noin vaan voi tulla uskoon, joten se jäi ja unohtui, kun en osannut silloin tehdä asialle mitään muuta.

Toinen mahdollisuus uskoontuloon tapahtui hiihtolomalla siskoni luona. Vietimme tavallista lauantai-iltaa kunnes sisko sanoi, että halusi rukoilla puolestani, ja kysyi siihen lupaa. Vastasin mitään ajattelematta, että kyllähän se käy. Siskon toiveesta polvistuttiin keittiön tuolin ääreen. Hetimiten ei tuntunut miltään, ja arki jatkui, mutta illalla nukkumaan mennessä koin valtavan vapautuksen ja ilon tunteen. Mielessäni toistin useamman kerran: ”Mä sain kaikki synnit anteeksi, mä sain kaikki synnit anteeksi…”, ja teki mieleni hyppiä, mitä en kuitenkaan tehnyt, koska muut jo nukkuivat. Siihen iloon ja kevyeen oloon nukahdin.

Uskoontulon myötä tanssireissut, alkoholi ja tupakka jäivät heti. Tajusin ja tunsin, että nyt on muutos parempaan tullut. Turvattomuuden tunne jäi pois. Vaikkakin kerran vielä retkahdin tupakkipaikalla sen tupakan ottamaan, ja pettyneenä ajattelin, etten nyt voi Jeesuksesta enää puhua mitään. Viikko siinä meni entiseen malliin, mutta kun palasin siskon luo, näki tämä heti, että kaikki ei ole kunnossa. Menimme Kauhajoella seurakuntaan pastorin puheille ja rukoushetkeen. Se oli kolmas alku, ja otin opikseni, ettei mikään enää pääse mun ja Jeesuksen väliin, eikä päässyt. Kirjoitin vahvistukseksi kaverille kirjeen uskoontulostani. Vähän myöhemmin täytyin nuortenillassa Pyhällä Hengellä, ja sain kielilläpuhumisen armolahjan. Kun entinen meno ja rauhattomuus jäivät pois, huomasivat koulussa muutoksen jo muutkin. Tähän päivään asti on päätös kestänyt.

Jeesukseen voi turvata kaikissa asioissa ilman halveksuntaa tai kieltämistä, niin hyvissä asioissa, kuin pahoissa elämäntilanteissa. Jeesus antaa toivon paremmasta sekä perusturvallisuutta maailmanmenon keskellä. Kun joskus tulee aika lähteä täältä ajasta, tiedän määränpääni olevan taivas.

Jeesus haluaa antaa hyvän tulevaisuuden ja mahdollisuuden tehdä oikeita valintoja. Seurakunta on hyvä turva ja tuki. Toivon että mahdollisimman moni hyödyntäisi sen voiton, minkä Jeesus on meille lahjoittanut ristinkuolemallaan.

Haluaisin sanoa tämän lukijoille, että olkaa uteliaita, ja tutustukaa hengellisiin asioihin. Vaikkapa Hyvä Sanoma -lehteen ja/tai poiketkaa seurakunnassa kuuntelemassa lauluja, musiikkia, raamattutunteja ja todistuksia. Raamattua voi lukea Uuden Testamentin puolelta. Kysykää uskovilta mieltä askarruttavista asioista. Mietitään yhdessä. Esirukouspalvelussa voi tuoda asioita tai muistamme niitä yhdessä. Seurakunnassa haluamme jakaa ilot ja murheet, ja tukea sinuakin arjen keskellä.