MARIANNE: "JEESUS ON ANTANUT MULLE ELÄMÄN ILON TAKAISIN"
Hei olen Marianne Mäntyniemi (21v), asun Kurikassa ja kuulun Kurikan Helluntaiseurakuntaan ja nyt haluan kertoa mun elämästä, mitä se oli ennen Jeesusta. Mun elämä oli aika vaihtelevaa tunteitten myllyä laidasta laitaan: pettymyksiä, ilon hetkiä, toivottomuutta, henkistä kipuilua ja sanoin kuvaamatonta stressiä. Olin noin 15v,  kun aloin tuntea masennusta ajoittain, mutta se oli vain semmosta pientä masennuksen tunnetta silloin.

17 vuotiaana tulin uskoon ja kävin kasteella, mutta luovuin kumminkin kohta Jeesuksesta ja lähdin takaisin maailmaan ja tämä luopumus tapahtui sen takia, koska minä en ollut antautunut täysin Jumalalle. Minusta tuntui, että elämä taas hymyilee! Sain pian ajokortin ja pääsin todella maistamaan mitä maailma on. Siellä jouduin kohtaamaan kuitenkin ikäviä asioita, kuten ahdistusta, pelkoa ja paljon pettymyksiä.

Kaiken tämän jälkeen sairastuin masennukseen ja musta tuli ihan tunnekuollu ihminen. En tuntenu enää mitään, makasin vain päivästä toiseen, eikä minulla ollut enää voimia hoitaa arjen asioita kuten laskuja ja siivota. Minun oli joskus kumminki pakko lähteä talon sisältä, niin puin vaatteet päälleni ja vedin naamarin kasvoille niin, että kukaan ei edes voinut aavistaa, että minulla olisi joku ongelma. Seuraavaksi aloin tuntea samalla kuinka itsetuntoni oli täysin mennyt. Aina kun katsoin peiliin, niin minun teki mieli lyödä koko peili sirpaleiksi.

Yhtäkkiä minulle tuli sellainen olo, että enää en halua maata ja haluan tietää mitä toinen päivä tuo tullessaan, etten makaa vaan täällä loppu elämäni. Siinä tuli sitte sekaannuttua kaikenlaisiin vääriin asioihin ja sitten alkoi tämä ns. biletys elämä, kun en enää jaksanut maata. Kävin ravintoloissa joka viikonloppu pe ja la päivinä. Se oli taas hetken ok kivaa, kunnes tulin taas satutetuksi ja petetyksi. Sitten tuli päivä jolloin ajattelin että enää mä en jaksa ja aloin miettiä itsetuhoisia asioita, mutta aina kun mietin niitä, niin minulle tuli ääni korvaan, joka sanoi et sinä voi ja uskon että se ääni tuli Jeesukselta.

Sitten tuli päivä, kun menin käymään vanhempieni luona ja siellä isäni kysyi minulta haluaisinko minä ottaa mannalapun. No minä otin sen ja sieltä tulikin suoraa puhetta mun elämäntilanteeseen. Siinä kipuilin aikani, että mitä mun täytyy nyt tehdä? Tunsin Jumalan kutsuvan mua takaisin hänen luokseen siinä hetkessä. Yritin sanoa siinä varmaan tunnin ajan, että haluan tulla uskoon, mutta vihollinen kiusasi siinä mua kokoajan niin, että en meinannut saada sitä ulos suustani. Sitten kumminkin sain sanottua isälleni, että rukoile mun puolesta: Haluan tulla uskoon!, Vielä siinäkin hetkessä, vihollinen kiusas mua ja kuiskutteli korvaani, että voit luopua sitten uskosta samantien, eikä kenenkää tarvi sitä tietää. Päätin ääneen julistaa, mitä syntiä olin tehnyt ja että haluan hyljätä ne ja aloittaa kokonaan uuden elämän. Tämän jälkeen, kun olin nämä sanat sanonut, niin vihollinen sai potkut mun elämästä.

Mä sain näin uudistaa matkaliitoni, enkä ole päivääkään katunut. Tahdon sanoa kaikille tätä lukeneille, että antautukaa täysin Jumalalle, niin saatte kokea sen miten Jeesus ottaa sutkin tosissaan ja sun elämä muuttuu ihan täysin siitä hetkestä, kun jätät ne asiat kokonaan hänelle, myös ne kipeimmät. Nyt minä olen ollut reilut 4kk uudistuneena, enkä kadu hetkeäkään! Jeesus on antanut mulle elämän ilon takaisin ja rakastanut mua päivä päivältä ehjemmäksi! Siunausta.

5.2.2017  
Marianne Mäntyniemi